neujednačen ten

3 minute

Njega kože prema dobi

Autor: Dermalogica

Proaktivan pristup svakom desetljeću.

Preventivno djelovanje,bilo da imate 13 ili 60 godina je preduvjet da koža ostane lijepa i zdrava. Slijedite ove savjete Annet King, direktorice globalnog obrazovanja u Dermalogici.

Koža u 20-ima

I dalje proizvodi dovoljnu količinu sebuma, stanice se obnavljaju svakih 14 do 25 dana. Problem mogu biti izbijanja, a pojavljuju se i prve sitne bore oko očiju.

Koža pamti! Sunčanje, pušenje, nedostatak sna i zabave do ranih jutarnjih sati čine se zabavnima, ali posljedice će na koži biti vidljive za 10 godina.

Nezaobilazna dnevna rutina

  • PreCleanse uklanja tvrdokorni make-up i nečistoću, zatim slijedi drugi čistač prema stanju kože: Special Cleansing Gel ili Clearing Skin Wash ako je koža masna ili sklona aknama.
  • Za početak uključite blagi, dnevni piling poput Daily Microfolianta™ u svoju rutinu koji čisti pore i kožu čini svježom.
  • Započnite sa zaštitom osjetljivog područja oko očiju koristeći Total Eye Care sa SPF15.
  • Nanesite kremu sa SPF-om svaki dan kako biste oštećenja od sunca sveli na minimum i spriječili hiperpigmentaciju (staračke pjege). PowerBright Moisturizer SPF50 štiti kožu od nastanka tamnih mrlja. Ulje šafranike, hijaluronska kiselina i biljni polisaharidi osiguravaju snažnu hidrataciju, jačaju barijeru i ublažavaju pojavu bora dok ekstrakt sladića i bisabolola smiruje kožu.

Koža u 30-ima

Počevši s 30. rođendanom, proizvodnja kolagena usporava se za 1% svake godine. Trajanje ciklusa obnove stanica produljuje se na 30 dana, što može dovesti do suhoće i dehidracije. Primjećujete znakove oštećenja kože ​​(staračke pjege ili smeđe mrlje) uslijed dugogodišnjeg izlaganja sunčevim zrakama, te fine linije oko očiju. Kako se obnova usporava potrebno je pojačati eksfolijaciju kože i hraniti kožu anti-aging sastojcima za održavanje zdravog i mladolikog izgleda.

Nezaobilazna dnevna rutina

  • Osvježite beživotnu i dehidriranu kožu Liquid Peelfoliant pilingom za kućnu upotrebu profesionalne snage smanjuje vidljivost finih linija i bora, posvjetljuje i hidratizira.
  • Ujednačite ten već nakon jedne aplikacije PowerBright Dark Spot Serumom koji posvjetljuje tamne mrlje dugotrajno i kontinuirano.
  • Multivitamin Power Firm kako biste učvrstili, zagladili i zaštitili kožu oko očiju od daljnjeg oštećenja.
  • Dodajte u svoju rutinu hidratantnu kremu koja sadrži moćne sastojke protiv starenja kože. Dynamic Skin Recovery SPF 50 učvršćuje i štiti kožu od foto starenja koje uzrokuje štetno UV zračenje.

Koža u 40-ima

Hormonalne promjene mogu izazvati dodatnu suhoću, osjetljivost ili rozaceju. Bore, tamne mrlje i neujednačen ten sve su prisutniji usporavanjem proizvodnje kolagena. Sada je pravo vrijeme da „pozovemo upomoć“ moćne sastojake, uključujući peptide, antioksidativne vitamine i retinol koji će potaknuti proizvodnju kolagena, popraviti štetu, učvrstiti i zaštiti kožu - i zadržati sjaj!

Nezaobilazna dnevna rutina

  • Promijenite čistač, odaberite proizvod s dvostrukim djelovanjem, čišćenje i eksfolijacija, kao što je Skin Resurfacing Cleanser, koji će povećati apsorpciju aktivnih sastojaka i zagladiti kožu.
  • Ispod hranjive kreme nanesite  Phyto Nature Firming Serum koji biomimetičkim peptidima učvršćuje kožu, a snažnim antioksidansima smanjuje fine linije i bore, vidno zaglađuje i pomlađuje ten.
  • Neka Super Rich bude Vaš izbor hidratantne kreme. Ovaj iznimno intenzivan tretman učvršćuje i hidratizira kožu, povećava njenu elastičnost, i zaglađuje fine linije.
  • Priuštite više njege području oko očiju! Uhvatite se u koštac, prvenstveno s borama, podočnjacima, hiperpigmentacijom i dehidracijom uz pomoć Age Reversal Eye Complexa koji sadrži moćni retinol.

Koža u 50-ima

Vrijeme je za jačanje, revitalizaciju i pojačanu njegu! Menopauza počinje u 50-im godinama. Uzrokuje smanjenje kolagena za 30% i dramatičan porast suhoće i dehidracije. Duboke bore, staračke mrlje i osjetljivost postaju vidljivi. Vrijeme je za jačanje, revitalizaciju i pojačanu njegu!

Nezaobilazna dnevna rutina

  • Eksfolirajte i revitalizirajte kožu Multivitamin Thermafoliant® pilingom koji se u dodiru s kožom zagrijava zbog čega vitamini i peptidi dublje penetriraju.
  • Zatim napravite iznimno hranjiv multivitaminski tretman u obliku Multivitamin Power Recovery ® Masque, često puta nazivanom „ambulanta u tubi“!
  • Smanjite bilo kakvu osjetljivost, zagrijavanje i naglo žarenje kože pomoću Ultracalming™ Serum Concentrata.
  • Superiornim serumom s visokostabilnim vitaminom C ojačajte prirodni obrambeni sustav kože i učinite ju svjetlijom, zaglađenijom i čvršćom.
Natrag na blog