hiperpigmentacije

3 minute

Čista obraza u ljetne izazove

Autor: Dermalogica Hrvatska

U pilingu je spas za kožu čiji izgled narušavaju tamne mrlje: PowerBright Dark Spot Peel koji već nakon 15 minuta vidljivo smanjuje hiperpigmentacije. I da, možete ga koristiti čak i ljeti!

Umorna koža bez sjaja, prošarana pigmentacijskim mrljama, dodaje licu godine i čini nas nezadovoljnima našim odrazom u zrcalu. Da bi ponovno živnula, preporučuje se piling, čija je korist višestruka: uklanjanje odumrlih stanica, bolja prokrvljenost i izmjena tvari vraćaju koži prirodnu blistavost, a istodobno joj pomažu da upije i iskoristi sastojke krema i seruma. A kad se tim dobrobitima doda još jedna – vidljivo smanjenje svih vrsta pigmentacija – dobiva se savršen proizvod.

Najnoviji kemijski piling za kućnu upotrebu osmišljen u laboratorijima američkog brenda Dermalogica, PowerBright Dark Spot Peel, svojom učinkovitošću ozbiljno konkurira profesionalnim proizvodima za posvjetljivanje tena. U samo 15 minuta smanjuje vidljivost hiperpigmentacijskih mrlja – bilo da je riječ o sunčanim pjegama, poslijeupalnim pigmentacijama ili melazmi.

Kako novi piling djeluje? Sastojci djeluju sinergijski putem tri procesa: eksfolijacije, stanične obnove i umirenja kože. Kombinacijom mandelične, glikolne i fitinske kiseline te glukonolaktona (polihidroksi kiseline) postiže se snažan eksfolijacijski učinak i smanjuje neujednačenost tena na svim fototipovima kože. Posvjetljivanju kože pridonose enzimi bundeve, traneksamična kiselina i niacinamid, koji ubrzavaju staničnu obnovu i potiču prirodni sjaj. Umirujuću ulogu u pilingu ima nekoliko sastojaka: omega-3 kiseline iz algi te mješavina kurkuma maslaca, kokosova ulja, bisabolola i ulja jojobe njeguju kožu i jačaju zaštitnu barijeru, a ekstrakt sladića i treseta u kombinaciji s THPE-om (tetra hidroksipropil etilendiamin) ublažava osjećaj peckanja tijekom samog pilinga. Inovativnom Pro Resolution tehnologijom ovaj kemijski piling dobiva i snažno protuupalno djelovanje: smanjuje kroničnu upalu kože.

Upotreba je jednostavna: tanki sloj pilinga ravnomjerno nanesite na suhu i čistu kožu, ostavite 15-ak minuta pa temeljito isperite. Na početku piling možete napraviti četiri, pet dana uzastopce pa smanjiti učestalost na dva do tri puta u tjednu. Za snažniji učinak – ako koža nije tanka i osjetljiva – ostavite da djeluje maksimalno 30 minuta.

Linija za posvjetljivanje. PowerBright Dark Spot Peel najnoviji je proizvod iz Dermalogicine linije namijenjene posvjetljivanju tena i uklanjanju tamnih mrlja. Svi proizvodi djeluju sinergijski pa je novi piling prvi korak u protokolu, koji ne samo da u 15 minuta znatno smanjuje hiperpigmentacije nego i povećava sposobnost kože da upije i iskoristi sastojke ostalih preparata u liniji. PowerBright Dark Spot Serum brzodjelujući je proizvod koji u samo nekoliko dana posvjetljuje te dugoročno ujednačava boju tena. PowerBright Moisturizer SPF 50 dnevna je krema koja štiti od oksidativnog stresa i njime potaknutih hiperpigmentacija, a istodobno hidratizira, umiruje i ublažava fine linije. PowerBright Overnight Cream hidratizira i njeguje kožu noću, zaglađuje i ujednačava ten te smanjuje vidljivost bora.

TAMNE MRLJE: ČINJENICE

Ponekad koža pojačano proizvodi melanin – pigment koji joj daje prirodnu boju, a ujedno je štiti od UV zraka, oksidativnog stresa i time uzrokovanih staničnih oštećenja. Iako prirodno ima zaštitnu funkciju, kad je proizvodnja melanina pojačana, pigment se neravnomjerno raspodjeljuje, što rezultira tamnim mrljama na površini kože.

GLAVNI OKIDAČI

UV zrake – izlaganje suncu bez zaštite povećava proizvodnu melanina, no srećom, takve je hiperpigmentacije najjednostavnije ukloniti.

Onečišćenje zraka – štetne čestice mogu se zadržati u dubljim slojevima kože i dovesti do oksidacije okolnog tkiva. To pokreće upale, što u konačnici rezultira pojavom hiperpigmentacija

Slobodni radikali – reaktivne molekule kisika, kojima smo izloženi u svakodnevici, mogu pretjerano stimulirati melanocite

Hormoni – u trudnoći, zbog hormonskih promjena, na koži se pojavljuju melazme, kod nekih privremene, a kod nekih trajne. Lijekovi poput kontracepcijskih pilula također mogu potaknuti pojavu tamnih mrlja

Stres – prednja hipofiza kao odgovor na biološki stres proizvodi i izlučuje adenokortikotropni hormon (ACTH), što s vremenom može potaknuti nastanak hiperpigmentacija. Često se pojavljuju na vanjskim dijelovima lica te se šire prema središtu

Upala – traume na koži uzrokovane aknama, ranama, čak i estetskim zahvatima poput lasera, mogu uzrokovati oštećenje melanocita (stanica odgovornih za proizvodnju i prijenos melanina u okolne stanice) te potaknuti prekomjernu proizvodnju melanina. To pak dovodi do nastanka postupalnih hiperpigmentacija, kojima su skloniji tamniji tonovi kože

Natrag na blog